Sabtu, 28 Januari 2012




Bugün herkesin hayatı çok rahat geçer. Çoğu insan fark etmez ama biz gerçekten çok dinlenerek yaşarız. Otobüsle okula gidiyor, cep telefonuyla konuşuyor, kredi kartıyla ödüyor vb. Şimdi ben size bir soru soruyorum. Şimdiki dünyamız eskiye göre daha iyi mi, daha kötü mü?


Beş yüzyıl önce herkes atla ya da yürüyerek yolculuk ederlerdi. Mektuplar gönderir aylarca beklerdi ve bazen alıcıya varmazdı. Televizyon, radyo ve gazeteler yoktu. Haberler sadece ağızdan ağıza yayılırdı. Böyle bir hayat şimdiki zamana getirilse herkes deli olabilir. Bütün akıl hastanelerisi dolu olabilecek.


Ancak beş yüzyıl önce dünyada hiç cevre kirlenmesi yoktu. Hava temiz ve nehrini her yerinin suyu içebilirdi. Tabii ki şu anda insanin sağlığı eskiye göre daha iyi. Önceden bebeklerin beş yaşına gelmeden ölmesi normal bir şeydi. Şimdi her yerde bir hastane vardır. Hatta dünyanın nüfusu yüzyıldır dört kat gelişti.

Bence ne kadar teknoloji gelişti o kadar problemler getirdi. Benim insanın sağlığının örneğim bir mesaj anlattı. İnsanlar bebek ölmesi istemiyorlar. Bunu çözdü fakat yeni problemler bulundu. İnsanlar her zaman çözümleri bulmak zorunda çünkü insanın problemler hiç bitmez.
Categories:

0 komentar:

Posting Komentar