Kamis, 01 Desember 2011




Merhaba, benim adım Gagas. Endonezya’dan geldim. Şu an’a kadar ben dört aydır Türkiye’de yaşıyorum. Türkiye’ye gelmeden önce Türkiye ve Türkler sadece İstanbul’u biliyordum. İstanbul Türkiye’nin en meşhur şehri. Çok eski tarihi var. Tarih boyunca çok onemli olaylar oldu. Mesela, üçüncü yüzyılda İstanbul Doğu Roman İmparatorluğu’nun başkentiydi. O zamanlarda İstanbul Konstantinopel’diye adlandırılırmış. Osmanlı İmparatorluğu geldikten sonra, Konstantinopel İstanbul olarak değiştirildi.

Ankara’ya gelmeden önce İstanbul’da kaldım. Orada arkadaşlarımla biraz Türkce okuyorduk. İstanbul çok kalabalık ya da çok metropolitan bir şehir. İstanbul’a geldikten sonra benim Türkıye hakkındaki düşüncem biraz değişti. Türkiye’ye gelmeden önce Türklerden biraz korkuyordum. Çünkü benim yanlış bir önyargım vardi. Türkler yabancı’yı kötü karşılıyor diye düşünüyordum. İstanbul’da gezerken herkes bize selam veriyor. Sokaktayken insanlar bize çok gülümsüyordu. Hiç kimse bize kötü davranmadı. O yüzden şimdi Türkiye’de kendimi ülke hissediyorum.

Öyle olmasına rağmen, ben Endonezya’yı özledim. Bence, bu duygu yabancı için normal olağan. Biz zaten ülkerimizden çok uzak yerıde kalıyoruz. Umarım İnşallah, TÖMER ve üniversitesi eğitimim iyi geçer. Endonezya’ya gittikten sonra Türkiye’yi çok özleyeceğim.
Categories:

3 komentar:

  1. aku pengen banget ke turki and bisa bahasa turkiii

    BalasHapus
  2. gagas aku bisa add kamu di facebook ga?

    BalasHapus
    Balasan
    1. Oya bisa, nama kamu siapa? thanks for reading

      Hapus